Useless 

Kunstpakhuset, Ikast 2020 sammen med Mette Mailund Strong, Helle Bovbjerg og Lis Rejnert Jensen


I værkerne til udstillingen har jeg både arbejdet med begrebet useless og use less.

 

Useless

Jeg har valgt at bruge det ubrugelige. Gulvtæpperester der sættes op på væggen og kasserede elpærer, der tidligere har været anvendt til gadebelysning, hænges op som en fritsvævende installation i rummet.

 

Use less

Når man arbejder med kunst er alt i princippet tilladt. Det kan derfor være rigtig gavnligt for proces og værk at sætte nogle begrænsninger for sig selv. Disse begrænsninger eller dogmer kan betyde at man får en mere målrettet proces og et stærkere værk ud af det. I forbindelse med denne udstilling er mit mål at de færdige værker består af så få elementer som muligt dvs. hvis grundmaterialet er tæpperester, så består værket af tæpperester og helst ikke andet.

Gulvtæpperesterne er bearbejdet mekanisk og med varme således  at værkerne består af det oprindelige materiale i forskellige tilstande og det er således kun ophænget der er tilført. Det samme gør sig gældende for elpærerne, hvor ophænget dog er lidt mere synligt, idet de skal hænge frit i rummet.

 

Motivverden

I mine værker arbejder jeg med spillet mellem det naturlige og det kunstige ved at jeg arbejder med en form for fortolkning af naturformen i de tydeligvis kunstigt skabte materialer.