Tågen letter

Kunsthal Nord, Aalborg 2024

Pludselig dukker der en virus op og alt vendes på hovedet. Fra det ene øjeblik til det andet lukker alt, herunder kulturinstitutioner, ned og den sociale kontakt begrænses til et minimum. Det var nærmest som om en imaginær tåge sænkede sig over vores samfund. En tåge der lagde sig tæt og længe om vores samfund. Det var svært for solen at komme igennem denne tåge for at opløse den, men det ser jo ud til at det er lykkedes. Værkets titel henviser naturligvis til Carl Nielsens melodi af samme navn. Ligesom melodien med toner beskriver tiden hvor tågen opløses af solens stråler, skal mit værk blandt andet beskrive den tid hvor pandemiens greb om samfundet løsnes og det tågeslør, der har lagt sig om os, opløses.

Ud over at trække referencer til pandemien er værket i kraft af materialet også en kommentar til vores forbrug af plast og klimakrisen. En kommentar med indbygget håb.

 

Værket består af akrylplader, der har været brugt til afskærmning i forbindelse med pandemien. Pladerne er skåret op i forskellige størrelser og slebet mat i forskellig grad.


Som en del af værket afspilles Messianen - Le banquet celeste som domorganist Jørgen Ellekilde har indspillet (hør hele værket i videoen nedenfor).


Laboratoriet

Løbende gennem processen med fremstilling af værket ”Tågen letter” har jeg opsamlet det affald der er fremkommet. Min tanke var at affaldet måske kunne bruges til at lave nye kunstværker med. I ”Laboratoriet” viser jeg eksempler på affaldstyper, der er opstået under processen samt resultatet af nogle af de værker, der er skabt ud af affaldet.