Det som næsten ikke er

En udstilling med grafik af Birgitte Thorlacius og skulptur af Lars Waldemar


Om udstillingen:
Der er det som helt sikkert er, så er der det som helt sikkert ikke er og så er der endelig det som næsten ikke er. Det er de små nærmest ligegyldige ting, som de fleste overser i dagligdagen. Det er det som næsten ikke er, der ofte er udgangspunktet for de værker vi skaber. Det kan således være en bænkebider, en vissen blomst, svævende tidselfnug, visne græsstrå, strukturen i det næsten opløste blad, vingeslag eller en død sommerfugl, der sætter den skabende proces i gang hos os, der hver på vores måde er dybt inspireret af naturen.


I sine grafiske værker skildrer den fynske grafiker Birgitte Thorlacius naturen med sin helt egen fine lethed og forvandler den til en form for poesi i sort og hvid. En poesi der forsøger at skildre naturens forekomster af foranderligt liv, at fastholde den flygtige natur.


Selv om billedhuggeren Lars Waldemar fra Esbjerg også tager sit udgangspunkt i naturen, griber han tingene an på en anden måde. Han arbejder med de former og strukturer han finder i naturen og forvandler dem til sine egne skabninger i kalk, marmor og sandsten. Skabninger man ikke kender men som alligevel på en eller anden måde virker genkendelige.